Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездара и професор др Крсто Липовац из Удружења „Безбедност саобраћаја у локалној заједници” уручили су награде представницима звездарских основних школа чији су ученици били најбољи на општинском конкурсу за кратки филм и презентацију о безбедности саобраћаја на путевима. Награде су уручени на пригодној свечаности која је одржана у Општини у четвртак, 16.06.2016. године.

Председник општине Звездара Милош Игњатовић је поздравио присутне ученике и њихове професоре и рекао да му је задовољство што је Општина реализова овај конкурс за који су ученици показали велико интересовање и уложили пуно труда како би филмови и презентације које су радили о безбедности у саобраћају били што квалитетнији. Он је присутним матурантима звездарских основних школа пожелео пуно успеха на предстојећем комбинованом тесту на малој матури и рекао да се нада да ће Општина и наредних година реализовала овакав конкурс и да ће се на њега опет пријавити велики број ученика, јер је то један од начина да се побољша саобраћајна безбедност, посебно деце, на Звездари.

Професор др Крсто Липовац, председник стручног жирија, је у име жирија чији су чланови др Миладин Нешић и др Борис Антић, такође, присуствовали додели награда, рекао да је жири више него задовољан квалитетом радова пријављених на конкурс и истакао да најбољи радови чак могу допринети изучавању саобраћајне безбедности на факултету. Он је похвалио ангажовање ученика и њихових наставника и рекао да треба истаћи и ученике ОШ „Десанка Максимовић” који су учествовали на конкурсу.

Три првопласиране екипе у обе категорије (кратки филм и презентација) награђене су пехарима, ученици/це чланови екипа су добили медаље и дипломе, а школе из којих су најбоље екипе добиле су вредне поклоне од Општине.

Награђене школе и ученици у категорији ФИЛМ „Безбедност саобраћаја, култура живота

1. место – ОШ „Јелена Ћетковић“, чланови/це екипе: Сара Ђукановић, Сара Крстић, Марко Глигоријевић –награда: лаптоп HP
2. место – ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“, чланови/це екипе: Урош Пауновић, Милица Николић, Милица Дрмановић, Јована Максимовић, Јелена Ивановић – награда: пројекционо платно.
3. место – ОШ „1300 каплара“, чланови/це екипе: Лазар Митић, Миле Бујановић, Никола Гигић, Никола Нововић, Лука Јовичић – награда: презентер

Награђене школе и ученици у категорији ПРЕЗЕНТАЦИЈА „Безбедност саобраћаја, култура живота“

1. место – ОШ „Стеван Синђелић“, чланови/це екипе: Наталија Калања, Дамјан Пуповић, Алек Станојевић, Петар Радмиловић – награда: лаптоп HP
2. место – ОШ „Драгојло Дудић“, чланови/це екипе: Јелена Божовић, Јован Динић, Анђела Пријовић, Ана Андрејевић, Немања Митровић – награда: пројекционо платно и презентер
3. место – ОШ „Јелена Ћетковић“, чланови/це екипе: Матија Пајевић, Анастасија Дингарац – награда: презентер

Конкурс је реализован у оквуру програма Савета за безбедност саобраћаја на путевима ГО Звездаре које је финансирао Секретаријат за саобраћај, а на њему су учествовали ученици виших разреда звездарских основних школа.Доделом награда је завршена реализација Програма за унапређење безбедности саобраћаја на путевима ГО Звездара.

Градска општина Звездара честита награђеним ученицима, њиховим професорима и школама на добијеним наградама и захваљује свим учесницима Програма за унапређење безбедности саобраћаја на путевима ГО Звездара на доприносу у реализацији.