Пријем за учеснике у Aкцији „За зеленији Београд” за 2016. на Звездари, свечано проглашење победника и додела награда одржан је у петак, 1. јула 2016. у Општини Звездара, када се са учесницима дружио заменик председника ГО Звездара Предраг Веиновић са сарадницима.

Предраг Веиновић, заменик председника ГО Звездара је поздравио све учеснике Акције на Звездари, честитао им и рекао да му је задовољство да упозна људе који својим радом доприносе да Звездара буде још зеленија и лепша. Он је рекао да ће настојати да у наредном периоду Општина пружи помоћ Звездарцима који се труде да на овакав начин уреде и улепшају средину у којој живе и изразио наду да ће учесници Акције на Звездари успети да подстакну своје комшије и пријатеље да се у ову и сличне акције укључе у што већем броју.

У 14-ој по реду Aкцији „За зеленији Београд” за 2016. на Звездари, од пријављених 11 уређених зелених површина, Комисија за спровођење Aкције донела je oдлуку о најлепшим зеленим површинама на Звездари по категоријама:

1. За најлепшу зелену површину око стамбеног објекта (блоковско зеленило) изабрана је површина око стамбеног блока у Улици Данице Марковић 7, коју је пријавио Жељко Малешевић

2. За најлепшу зелену површину испред пословног објекта изабрана је површина испред играонице „Дечија кућица” у Улици Друговачка 15а, коју је пријавио Миленко Ђикановић

3. За најлепши балкон окренут према улици изабран је балкон у улици Руди Чајавеца 21, који је пријавила Далиборка Станић.

4. За најлепше уређено школско двориште изабрано је двориште ОШ „Вељко Дугошевић” у Улици Милана Ракића 41 , које је пријавила директорка Весна Ћировић.

5. За најлепше уређено двориште предшколске установе изабрано је двориште Дечјег центра „Звездани гај”, улица Вељка Дугошевића 48 које је пријавила Снежана Петровић, директорка Предшколске установе „Звездара”.

Овом приликом је додељена и специјална награду за двориште приватне куће у Улици Митков кладенац бр.4Л (ММЛ), који је пријавила Илеана Радуловић.

Сви учесници у Акцији су добили захвалнице за учешће у акцији, а победници су награђени и пригодним поклоном.

Организатор акције је ЈКП „Зеленило Београд“, које у сарадњи са 10 градских општина, свих 14 година успешно шири идеју о лепшем и зеленијем Београду, са циљем да се укључи што више суграђана.