На пригодној свечаности у Галерији „Миљковић”, поводом обележавања 1. октобра Међународног дана старијих, данас су чланови Комисије за избор најуспешнијих радова пристиглих на конкурс „Тајна лепе старости“ ауторима најбољих радова поделили пригодне награде.

Говорећи о пристиглим радовима Гојко Божовић је рекао да му је било задовољство да учествује у жирирању и да је конкурс ГО Звездара важан због традиције афирмисања старости и ширења позитивних порука које награђени, али и остали пристигли радови собом носе.

Комисија је констатовала да су на конкурс 63 аутора послали укупно 120 радова. У конкурсу су учествовали суграђани из Београда, Новог Сада, Врања, Александровца, Ниша, Уба и Пожаревца.
 
 
 

Комисија је донела Одлуку да награди радове у категоријама деце, младих и одраслих учесника за области поезије, прозе и литерарних радова.

У препуној Галерији „Миљковић” првонаграђени аутори су читали своје радове. Многи су хтели да поделе своје импресије колико их је конкурс обрадовао и инспирисао. Најмлађи учесник има само девет а најстарији 90 година.

Свечаност и дружење у Галерији „Миљковић” улепшали су Милица Младеновић и Лазар Димитријевић, ученици Музичке школе „Владимир Ђорђевић“ у класи проф Поповића музицирањем на хармоници. Био је то сат емоција, хуманости, креативности свих генерација и пример на који начин можемо да негујемо и развијамо заборављену културу старења а што је један од најважнијих циљева звездарског Конкурса.

Приликом доношења одлуке, Комисија је оценила да су награђени радови испунили норме социјалне и уметничке вредности и на тај начин испунили у потпуности циљеве конкурса. Награде за најуспешније радове обезбедили су издавачке куће „Архипелаг” и „Чигоја” и ГО Звездара- Волонтерски сервис Звездаре и Одељење за друштвене делатности.