На градском такмичењу рецитатора, које ће се 27. и 28. марта одржати у Јеврејској општини (Краља Петра 71а) у организацији Пријатеља деце Београда и Савеза КУД-ова Београда, наступиће и најбољи млади рецитатори са Звездаре, победници општинског такмичења рецитатора.

У суботу, 27.03. од 10.00 сати, у категорији млађи узраст наступиће Саша Синђелић, ученица 2/3 ОШ „Јелена Ћетковић“, Сандра Дељанин, ученица 2/5 ОШ „Ћирило и Методије“ и Марија Динчић, ученица 3/2 ОШ „Драгојло Дудић“.

Истог дана, од 11.30 сати, у категорији средњи узраст ће наступити Бојана Ђурашковић, ученица 7/1 ОШ „Десанка Максимовић“, Милица Врзић, ученица 6/1 ОШ „Марија Бурсаћ“ и Неда Нишић, ученица 7/4 ОШ „Павле Савић“.

У недељу, 28.03. од 10.00 сати ће наступити победници звездарског такмичења у категорији старији узраст, Нада Петковић, ученица 4/1 Шесте београдске гимназије, Бојан Опачић, ученик 3/1 Седме београдске гимназије и Лазар Милошевић, ученик 2/6 Грађевинскe техничке школе.

Општинско такмичење рецитатора Звездаре одржано је у организацији Пријатеља деце Звездаре и Библиотеке „Вук Караџић“, а под покровитељством Градске општине Звездара, 3. марта 2010. и на њему је учествовало 46 рецитатора из 12 основних и 9 средњих школа и то:

16 у категорији млађи узраст – ученици од 1. до 4. разреда основне школе,

16 у категорији средњи узраст – ученици од 5. до 8. разреда основне школе и

14 у категорији старији узраст – ученици средњих школа.

Стручна комисија у саставу: Никола Завишић, позоришни редитељ, Синиша Убовић, глумац и Наташа Јовановић, психолошкиња је, поштујући пропозиције такмичења, из сваке такмичарске категорије наградила по 3 најбоља рецитатора који општину Звездара представљају на градском такмичењу.

Градска општина Звездара својим најбољим рецитаторима жели успешан наступ на градском такмичењу!