Одељење IV/2 Основне школе „Десанка Максимовић“ са Звездаре је на градском такмичењу, одржаном у Центру за културу и спорт „Шумице“, освојило титулу најраспеванијег одељења у Београду.

Ово традиционално такмичење које реализују Пријатељи деце Београда у оквиру циклуса музичких такмичења ДЕМУС – „Дечје музичке свечаности“, једно је од најпопуларнијих такмичења међу ученицима основних школа. Према пропозицијама, у такмичењу учествују целе одељењске заједнице III и IV разреда београдских основних школа, које певају по 2 композиције по слободном избору: једну дечју, уметничку песму и једну изворну народну песму. Специфичност такмичења је што се целокупан наступ изводи без учешћа наставника: давање интонације, дириговање и инструментална пратња поверени су ученицима истог одељења.

Циљ овог такмичења је да подстиче разредно певање и свирање у одељењима млађег узраста основне школе и да то буде манифестација на којој доминирају распеваност, ведрина и међусобно уважавање.

Одељење IV/2 је са својом учитељицом Иваном Богдановић и професорком музике Горданом Поповић за такмичење припремило композиције „Шапутање“ Николе Херцигоње и изворну народну песму „Ја посејах лубенице“. Након победе на школском и општинском такмичењу, јуче су своју музикалност и распеваност потврдили и на градском такмичењу. У конкуренцији 11 београдских општина, стручни жири у саставу Душанка Главичић, професор музике, Ана Урбан и Милица Ђорђевић, етномузиколози, доделио им је 1. награду.

Представници Градске општине Звездара и организације Пријатељи деце Звездаре посетили су „Најраспеваније одељење“ у петак, 27. фебруара за време великог одмора и уз песму и поклон-торту прославили овај значајан успех.