Заменик градоначeлника Горан Весић обишао је у суботу, 22.2.2020. реконструисано дечје игралиште у Устаничкој улици и најавио наставак акције уређања игралишта, спортских терена и простора за кућне љубимце у престоници.  Он је истакао да у том крају Звездаре живи око 5.000 људи, док их је у ширем делу насељено око 12.000. Игралиште, како је прецизирао, има око 4.000 метара квадратних у чију је обнову уложено близу 12 милиона динара.

– Од те површине се 2.000 метара квадратних налази под зеленилом. Постављено је осам нових справа које су урађене по свим европским стандардима, тако да ово дечје игралиште не заостаје за било којим игралиштем у Европи. То значи да Београд напредује, јер наша деца имају исте услове као и њихови вршњаци у развијеном делу света. Сигуран сам да реконструисана дечја игралишта изазивају радост и код наших суграђана, јер сада њихова деца могу безбедно да се играју. То је наша политика  – истакао је Весић и додао да је најважније да Београд буде прилагођен људима.

–То управо значи и оваква игралишта у које родитељи у близини своје куће могу да изведу децу. Такође да имамо сређене улазе у стамбеним зградама, пешачке и бициклистичке стазе, као и пешачке зоне. Да наши грађани осете конфор који је прилагођен људима, а не аутомобилима – указао је заменик градоначелника. Весић је подсетио да је за неколико година уређено више стотина дечјих игралишта у Београду.

–Наставићемо то да радимо у сарадњи са грађанима, како би смо уредили већи део игралишта у престоници, од којих нека нису обнављана деценијама. Само ове године ће се средити четири игралишта у општини Звездара, а на територији Београда близу 100 – најавио је Весић и додао да му је најлепши део посла када обиђе обновљено дечје игралиште.

Члан већа Општине Звездара Владан Јеремић је рекао да је за протекле три и по године реконструисано или изграђено 28 дечјих игралишта у тој општини.

–Следећи политику Града Београда, успели смо да направимо и прва игралишта у насељима Војвода Влаховић, Велики и Мали Мокри Луг, док ће се радити и друга игралишта на Коњарнику, Медаку и Миријеву. Захваљујући Граду и „Зеленилу Београд” ово игралиште у Устаничкој изгледа прелепо – указао је Јеремић.

Извршна директорка ЈКП „Зеленило Београд” Наташа Шишаковић је истакла да у престоници постоји око 1.500 дечјих игралишта, од којих је 500 обновљено у задњих неколико година.

Обиласку реконструисаног дечјег игралишта у Устаничкој улици присуствовали су и чланови Већа ГО Звездара Милош Стојилковић, Душан Игњатовић, Никола Војиновић и Александар Ђуричић.