Хуманитарна акција Грађевинске техничке школе „Бранко Жежељ”, чији је циљ прикупљање средстава која ће бити донирана организацији НУРДОР (Национално удружење родитеља деце оболеле од рака), настављена је у четвртак, 31.1.2019. на тргу испред Градске општине Звездара, Булевар краља Александра 77.  Акцију је подржала Градска општина Звездара.

На тргу испред Општине Звездара ученици и наставници Грађевинске техничке школе „Бранко Жежељ” са Звездаре представили су радове и рукотворине ученика школе (наруквице, макете, честитке, кутијице за поклоне, фотографије и друго) који су настали са циљем да се прикупе материјана средства која ће бити донирана организацији НУРДОР.

Акција је побудила интересовање посетилаца и пролазника, а присуством су је подржали руководство и запослени у ГО Звездара. Више заинтересованих је, са жељом да се укључе у ову хуманитарну акцију и својим донацијама помогну њену реализацију,  у разговору са ученицима и наставницима добило детаљније информације о самој акцији и о организацији НУРДОР..

Са циљем прикупљања средстава за помоћ организацији НУРДОР до сада су у школи, у улици Хајдук Станкова 2 на Звездари, 25. и 28. јануара 2019.одржане изложбе радова и рукотворина ученика, а у овој хуманитарној акцији, коју је организовао Ученички парламент школе уз подршку наставника и стручних сарадника, а чији су изложбе само део, материјална средства донирају и наставници, родитељи ученика и пријатељи школе.