На иницијативу грађана а захваљујући сарадњи Града Београда и ГО Звездара,  Звездарска шума као важна тачка на туристичкој мапи Београда у петак, 17.5.2019. добија нову саобраћајницу која ће повезивати Волгину и Кордунашку улицу. Саобраћај у овој улици, дужине 500 m, биће пуштен у 8 сати.

Нова саобраћајница у Звездарској шуми урађена је у духу традиције старих времена тако да је у улици након асфалтног слоја постављена макадам коцка и урађени су тротоари. Извођач радова је ЈКП „Београд пут”.

Изградњом нове улице наставља се инфраструктурно уређивање Звездарске шуме у којој је током прошле године асфалтирано 20 паркинг места и  изграђен тротоар од окретнице аутобуске линије 65 до уласка у Звездарску шуму. У сарадњи са ЈКП„ Зеленило Београд” постављен је и додатни мобилијар и справе за важбање док је ЈКП „Јавно осветљење” поставило нове стубове јавне расвете чиме је Звездарска шума додатно осветљена.

ГО Звездара наставиће и у наредном периоду са радовима који ће инфраструктурно побољшати Звездарску шуму како би била привлачнија за становнике Звездаре и туристе.