Заменик градоначелника Београда Горан Весић и председници општина Звездара и Гроцка Владан Јеремић и Драган Пантелић обишли су завршне радове на изградњи нове саобраћајнице којом ће бити повезане ове две општине. Догађају је присуствовао и директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић. Весић је рекао да откада постоји урбанистичко уређење овог дела града, постоји и план ове улице, које до сада практично није ни било.

– На предлог грађана, као и општина Гроцка и Звездара, донели смо одлуку да коначно уредимо овај пут и повежемо становнике ових општина, тачније Калуђерицу и Кленак са Малим Мокрим Лугом. Ова саобраћајница је дуга око 800 метара, широка шест, а уложено је око 40 милиона динара. За становнике овог дела града нова саобраћајница ће много значити, а многи од њих могу да потврде да у овај део града деценијама није улагано. Изградња саобраћајнице је само почетак будући да ће бити постављени стубови јавне расвете, обезбеђен јавни превоз, а у наредном периоду и урађени тротоари и дечје игралиште. Требало би да сваки део града има једнаке услове за развој и квалитетан живот грађана – рекао је Весић и додао да ће изградњом ове саобраћајнице Смедеревски пут бити мање оптерећен саобраћајем.

– Ово је алтернатива Смедеревском путу који је прилично оптерећен, а нема много могућности за проширење. У том делу града очекује нас постављање топлодалековода Коњарник–Винча због чега ће Смедеревски пут бити делимично затваран, што је још један разлог због којег ће ова улица бити важна у наредном периоду – навео је Весић.

Весић је захвалио председницима општина Звездара и Гроцка и додао да је и овај пројекат пример добре сарадње између општина и Града Београда, те да то даје најбоље резултате за грађане.

– Суштина политике је решавање проблема грађана и увек је добро видети нешто што ће грађанима обезбедити лакши живот. Велики пројекти, попут метроа или обилазнице, веома су важни, али је право задовољство видети и мале пројекте који повећавају квалитет живота – казао је Весић.

Председник ГО Звездара Владан Јеремић истакао је да данашњи догађај представља потврду разумевања и сарадње са Градом Београдом.

– Посебно је важно да, имајући у виду како се функционише у време пандемије, реализујемо нешто што је била потреба грађана, како дела Гроцке тако и дела Звездаре. До овога не би дошло да није било одговорне политике коју је у протеклом периоду водио Град Београд обезбедивши средства да се направи ова саобраћајница. Она ће пуно значити мештанима и верујем да за све нас нема ничег лепшег него када се повезују делови Београда. Инфраструктуру ћемо и даље наставити да унапређујемо, што ће становници обе општине умети да цене – истакао је Јеремић.