У Шестој београдској гимназији, је у оквиру „Звездаријаде” одржана трибина о савременом филму.

На почетку је Бранислав Јевић, продуцент и власник продуцентске куће „Хипнополис”, подсетио младе на кратку историју филма, престижне филмске фестивале и упознао их са занимањем продуцента,.

Познати редитељ Стеван Филиповић је, у наставку, занимљивим приказом настајања филма „Шејтанов ратник”, упознао слушаоце са процесом израде филмова. Тинејџерска хорор-комедија је била заснована на идејама које је редитељ почео да развија још од основне школе, а као инспирација за поједине ликове и коментаре, послужили су му догађаји из стварног живота и пријатељи из школе, са тренинга и са факултета. Продуцент филма Бранислав Јевић је препознао таленат и харизму младог редитеља још док је као студент маштао о свом првом филму.

Након другог заједничког филма „Шишање”, приче о љубави, одрастању и погрешним изборима, петоструки добитник „Оскара” Ричард Тејлор је позвао Стевана Филиповића и екипу филма на Нови Зеланд. Екипа је била у посети компанији за специјалне ефекте „Weta workshop“ која је радила на филмовима „Господар прстенова“ и „Аватар“. Тинејџерски филм „Поред мене”, је њихов трећи заједнички филм који је наишао на одличан пријем код публике, нарочито младе. Следећи сусрет познатог двојца и звездарских средњошколаца и заједнички рад на пројекту заказан је за 15. и 16. март у Фарамцеутско – физиотерапеутској школи.

У оквиру Звездаријаде, су реализоване и радионице ликовног стваралаштва у Школи за машинство и уметничке занате Техноарт – „Београд“. Заинтересовани полазници су на првом сусрету припремали материјал за сликање, а на другом већ сликали по избору – слободну тему или по поставци. У петак, 10.3. се дружење средњошколаца са Тијаном Станић, примењеном уметницом, наставило у Седмој београдској гимназији и Медицинској школи.

У Шестој београдској гимназији, је и Душан Дуда Безуха одржао још једну радионицу са ученицима заинтересованим за наступ на „Првом гласу Звездаре” и дао им је савете пред такмичење. „Први глас Звездаре” биће одржан 17. марта.