У Авив парку Звездара, улица Живка Давидовића 86, у суботу, 3.9 2016. од 18 сати ће бити реализовани нови бесплатни програми за најмлађе посетиоце.

На манифестацији под називом „Повратак у школу“ најмлађи ће имати прилику да са глумцима, аниматорима и омиљеним маскотама, прославе почетак нове школске године. Чека их пуно добре забаве, лепа позоришна представа, много лепих изненађења, поклончића, игрица, креативних радионица и музичких анимација.

Први део програма ће бити отворен представом „Обеликс и Пипи полазе у школу“ у којој Чаробњак из В-Оза води узбудљиву причу, намењену деци свих узраста, а највише предшколцима, будућим ђацима првацима. Обеликс и Пипи Дуга Чарапа, омиљени дечји јунаци из света маште, одмеравају снагу, али и памет, како би добили последње упражњено место у чувеној Школи за дечје јунаке.

У другом делу програма, уз активно учешће деце, наставља се “одмеравање памети”, кроз музички квиз, где деца на познату музику погађају о ком филму, серији или јунаку се ради. Родитељи ће имати улогу – помоћ пријатеља.

Уз музички игроказ “јутарња рутина” деца ће уз “сликовиту” музичку подлогу имати прилике да прикажу своје уобичајне јутарње припреме за школу или вртић (буђење, прање зуба, облачење, јутарња гимнастика, доручак… и све то, наравно, уз помоћ врхунских глумаца и аниматора из Театра Талија, који ће приступати деци на духовит и маштовит начин.

Као кулминација програма, за крај све малишане дочекује специјални гост из пачје школе, професор Паја Патак, који ће се фотографисати са децом и делити слаткише, поклончиће и школски прибор.

Креативна маштаоница-ствараоница “ImagiNelly” ће цело поподне бринути о малишанима, учећи их разним техникама сликања, цртања, и правити са њима необичне свеске и књижице, који ће сви моћи са собом да понесу у школу.

Из Авив парка Звездара позивају предшколце, школарце и мале полетараце да, са својим мамама и татама, бакама и декама, посете ову манифестацију и да се добро забаве.