Једну од најомиљенијих радионица за сениоре-„виртуелно путовање“ поклонио је Волонтерски сервис Звездаре 10.маја Геронтолошком центру на Бежанијској коси. Радионицу је водила Славица Ступарушић, волонтерка звездарског Сервиса и новинарка Политике.

Традиција реализовања радионица Волонтерског сервиса Звездаре за кориснике домова за старије на територији Београда, међу којима има и Звездараца, настављена је овог пута, уз фотографије слајдове са различитих дестинација у Србији. Тема је била лековитост путовања која увек постоји, па и кад се на пут крене „виртуелно“.

Причати о лековитости путовања људима који пажљиво слушају док седе у инвалидским колицима увек је посебан изазов. Рећи њима Сенекину мудрост, да путовање и промена места дају уму нову снагу, а не повредити их- посебна је умешност. А то је могло само ако се на то надовеже мисао Паула Коеље – да је наш живот стално путовање од рођења па до смрти. Околина се мења, људи се мењају, потребе се мењају, али воз иде даље. Живот је воз, а не железничка станица. Чињеница да дужина пута не утиче на осећај среће по повратку, оправдала је долазак и на ово „виртуелно путовање“.

Сат путовања кроз речи, слике и, изнад свега, емоције, протекао је у једном даху и у великој пажњи публике.

Уследио је аплауз, позив на нова „путовања“ и поклон за волонтерку и новинарку Славицу- бубамара ручно прављена и намењена „вођи пута“ виртуелног путовања.