Настављајући традицију организовања дружења и радионица поводом предстојећих празника, Волонтерски сервис Звездаре посетио је у четвртак 8. децембра кориснике Прихватилишта за одрасла и старија лица у Кумодрашкој улици.

Домаћине је поздравио Душан Игњатовић, члан Већа Градске општина Звездара речима да увек радо посети кориснике Прихватилишта посебно у традиционалним предновогодишњим дружењима.

Са Радмилом Урошевић, координатором Волонтерског сервиса Звездаре, током психосоцијалне радионице београдски бескућници су највише разговарали о значењу празника, радости и туге који они увек собом носе, значају дружења, активности и радости даривања. Њих педесетак, што је трећина корисника који су ових зимских дана збринути у Прихватилишту, са пажњом је учествовало у радионицама израде новогодишњих украса и честитки које су вешто водиле Ранка Јеличић и Јелена Миљуш, волонтерке и радионичарке Сервиса уз помоћ запослених у овој установи социјалне заштите. Многи од њих су први пут баратали четкицама, бојама и маказама. Показало се успешно и са великим умећем и инетерсовањем.

У израду украса укључили су се и гости и домаћини и ускоро су се разнобојне јелке, кугле, разнобојни облици и фигуре нашли на јелки, коју је на поклон Прихватилишту донела Јелена Миљуш, волонтерка.

И на крају креативног дружења, домаћини су се радовали заједничком фотографисању, новој и украшеној јелки која је пронашла место у њиховој трпезарији. Тражили су нам само још обећање да ћемо поново доћи у посету. Обећали смо скори долазак са израђеним фотографијама и пожелели им добро здравље у Новој години.