Настављајући вишегодишњу традицију, ГО Звездара се потрудила да уочи и ове Нове године у петак 27. децембра обрадује најмлађе Звездарце – децу са инвалидитетом и сметњама у развоју, децу избеглих и расељених лица, без родитељског старања и децу из породица слабијег имовинског статуса као и децу волонтера/ки Волонтерског сервиса Звездаре који током целе године брину о најугроженијим суграђанима на Општини.

Током поделе у Месној заједници „Вуков споменик“ децу и њихове родитеље или старатеље посетили су и поздравили чланови Већа ГО Звездара Владан Јеремић и Милош Стојилковић.

„Жеља руководства ГО Звездара је да сви мали Звездарци у ово време даривања добију новогодишње пакетиће. На тај начин желимо да им бар мало улепшамо ове празничне дане и пожелимо срећну 2020. годину“ рекао је члан Већа ГО Звездара Владан Јеремић.

Општина је, као и претходних година и ове године издвојила средства за набавку  новогодишњих пакетића за социјално угрожене категорије. Хиљаду слатких пакетића подељени су у месним заједницама „Вуков споменик“ и „Старо Мирјево“ за децу која се у 2019. години налазе на активним евиденцијама Одсека за социјалну заштиту, Повереништва за избегла и интерно расељена лица, Мобилног тима за инклузију Рома, Канцеларије за помоћ особама са инвалидитетом ГО Звездара и Волонтерског сервиса Звездаре. Родитеље/старатеље или хранитеље деце која се налазе на активној евиденцији Градског центра за социјални рад у Београду- Одељење Звездара запослени у овој социјалној установи су обавестили о термину поделе пакетића у улици Крфска 7.

Велико узбуђење због пакетића најмлађи су пренели и на старије који су нам рекли да је предновогодишња пажња општине њима драгоцена и као потврда да нису сами, да њихове породице и децу ни овог децембра општина Звездара није заборавила.