Дан устанка народа Србије у Другом светском рату 7. јули обележен је  пријемом  делегације СУБНОР-а у Градској општини Звездара и полагањем венаца на споменик ученицима Шесте гимназије погинулим у НОБ-у.

Милош Игњатовић, председник ГО Звездара и Предраг Веиновић, заменик председника ГО Звездара, са члановима Већа ГО Звездара Робертом Милићевићем, Владаном Јеремићем, Мирославом Мариновићем и сарадницима, примили су делегацију СУБНОР-а у саставу: Миленко Чађеновић, Илија Радуловић, др Славољуб Николић, чланови председништва, Страхињић Миодраг, секретар, Неда Драгосавац, Цвијета Јуришковић, потомци првобораца и Данка Јоцић „домаћица“ Удружења.

 

Пријем поводом 76-годишњица  ослобађања Србије, Београда и Звездаре од фашизма почео је речима захвалности на доброј сарадњи са Градском општином Звездара, које је упутио 96-годишњи Миленко Чађеновић, учесник „похода из 1941. из Миријева до Трста“.

Председник ГО Звездара, Милош Игњатовић и заменик председника Предраг Веиновић истакли су важност сећања на тековине антифашистичке борбе и потврдили подршку УБНОР-у Звездаре.

Гости су најавили да је у припреми  штампано издање антологије текстова посвећених антифашизму, чији излазак се планира за 16. октобар, Дан општине Звездара. Истакли су да је УБНОР Звездара по броју и квалитету активности водеће  међу београдским удружењима Савеза.

Обележавање Дана устанка у Србији је настављено у парку код Шесте београдске гимназије , улица Милана Ракића 33, где су на споменик ученицима ове гимназије погинулим у НОБ-у положени венци.