Будући да су празници увек прилика за даривање и хуманост, Волонтерски сервис Звездаре, девету годину заредом, на Велики четвртак 25.априла од 10 до 14 сати организовао је са својим волонтеркама и хуманим грађанима свих генерација  дружење и традиционалну акцију прикупљања празничних  јаја која су заједно украшавали и осликавали традиционалним и уметничким техникама- луковином, варзилом, декупаж и техникама осликавања. Догађају је, у име ГО Звездара, присуствовао и на радионици учествовао Душан Игњатовић, члан Већа ГО Звездара.

Малишани, старије вртићке групе (2013. годиште) из вртића „Лане”, посетили су Волонтерски сервис и нацртали прегршт поклона-цртежа са пролећним и васкршњим мотивима за своје другаре из Прихватилишта за децу Београда  који су, такође, са својим васпитачима били гости Волонтерског сервиса. Деца из „Ланета” су овом приликом одржала и мини концерт старих српских песама („Соко, соко”, „Чија ли је тараба” и „У ливади под јасеном”) и додатно поправили добро расположење које је владало на радионици.

У акцији прикупљања јаја учествовали су волонтерке Сервиса, запослени у Општинској управи Звездаре и  суграђани са Звездаре и других београдских општина.

Захваљујемо се свима који су помогли да хуманитарна акција Волонтерског сервиса помогне да део празничне атмосфере и радости Васкрса осете и они који празник неће провести у својим домовима као и да се подсетимо да су празници прилика да више времена посветимо породици, пријатељима и онима којима наша мала пажња и помоћ много значe. Прикупљено је и украшено више од 300 васкршњих јаја која су после дружења и украшавања, уручена запосленима и деци Прихватилишта за децу Београда.