Сретење Господње, слава Градске општине Звездара обележена је у суботу, 15.2.2020, у присуству великог броја гостију, народних посланика, општинских и градских функционера, представника институција са општине, свештеника звездарских цркава и грађана Звездаре, обредом сечења славског колача и освећења жита у Сали за венчања Градске општине Звездара, у улици Ћирила и Методија 2.

У име домаћина присутне је поздравила заменик председника ГО Звездара Виолета Филип која је рекла да је Сретење Господње важан датум у српској историји и да је овај дан важан за Звездару, али и за Републику Србију. јер се  обележава  и као празник Дан државности Републике Србије. Овај важан државни празник установљен је у спомен на дан када је15.фебруара 1804. у Орашцу подигнут Први српски устанак, али и као сећање на дан када је у Крагујевцу 1835. године издат и потврђен Сретењски устав, први Устав Кнежевине Србије, који је означио и почетак савремене државности.

Виолета Филип је присутнима, као и грађанима Звездаре и њиховим породицама пожелела пуно успеха и рекла да ће и наредних година Општина Звездара обележавати овај празник са жељом да живимо у миру и да се Звездара, Београд и Србија све више развијају.