Две година рада Волонтерског сервиса Звездара обележено је данас, 14.02.2013, у просторијама МЗ „Зелено брдо”. Уз захвалност за хуманост и волонтерски рад волонтерке и волонтери добили су пригодне поклоне, а како приличи рођенданском слављу ту је била и торта са две свећице.

Овој свечаности присуствовали су председник ГО Звездара, функционери ГО Звездара, пријатељи који су помогли рад Волонтерског сервиса, и бројни гости. Свечано обележавање годишњице увеличали су Сузана Шуваковић Савић, првакиња Опере Народног позоришта у Београду и Сергеј Дубровин, оперски певач.

У име домаћина присутнима се обратио председник ГО Звездара Едип Шерифов који је рекао да је поносан како Волонтески сервис функционише, како се из године у године све више развија и напредује и како је то најбољи пројекат који је Општина урадила у претходном мандату и да ће сигурно бити најбољи и у наредне три године овог мандата.

После официјалног дела програма, присутни су могли да се опусте уз звуке гудачког оркестра и гитаре ученика ОМШ „Владимир Ђорђевић“.

Пре две године ГО Звездара основала је Волонтерски сервис са циљем да афирмише вредности и идеју волонтирања као принципа помоћи и солидарности, чиме подстиче коришћење постојећих људских ресурса на доступан и квалитетан начин кроз ангажовање волонтера.
Две године рада дале су много боље резултате од очекиваних.