Стогодишњица постојања и рада Спортског друштва „Раднички“ је обележена у понедељак 20. априла 2020. године.

Пре тачно сто година, 20. априла 1920. основан је „Београдски раднички спорт клуб“. Од тада до данас спортисти и спортски педагози нашег спортског друштва исписују златним словима историју српског спорта. Хиљаде младих је савладало прве спортске кораке у клубовима Друштва, научило да се до великих резултата стиже уз напоран рад, здрав живот и велика одрицања, усвојило правила фер-плеја, међусобне подршке и поштовања као начин живота. Најбољи међу њима су као тренери, консултанти, организатори, управници очували и даље градили Спортско друштво и дали немерљив допринос развоју и афирмацији спорта на Звездари, у Србији и шире.

Према наводима сајта СД „Раднички“ (https://sd-radnicki-beograd.rs/ ) „екипе Спортског друштва „Раднички“ освојиле су 39 екипних сениорских титула државног првака и 22 титуле победника купа (у рукомету, боксу, кошарци, одбојци, шаху, рвању, џудоу, стрељаштву и рагбију).

Рукометашице Радничког су освојиле и три европска Купа шампиона и три Купа победника купова Европе. Спортисти Радничког у појединачној сениорској конкуренцији су освојили и преко 166 појединачних сениорских титула државног првака (у боксу, рвању, каратеу, кик-боксу, џудоу, шаху, стрељаштву, гимнастици и атлетици), уз мноштво сребрних и бронзаних одличја и стотине медаља у млађим категоријама.

Бранећи боје државне репрезентације спортисти „Радничког” освојили су 7 златних и 6 сребрних медаља на Олимпијским играма, 3 златне, 13 сребрних и 12 бронзаних медаља на светским првенствима и 8 златних, 24 сребрне и 8 бронзаних медаља на европским првенствима, што је укупно 81 медаља на највећим светским и европским такмичењима које су освајали појединци у поменутим спортовима, као и репрезентативци у фудбалу и куглању. Ако би томе додали и Медитеранске игре, балканске шампионате, светске и европске купове и друга интернационална репрезентативна такмичења, списак би био и много већи.“

Имена као што су Светлана Цеца Китић, Момир Кецман, Душан Дуда Ивковић, Љубиша Тумбаковић, Љубинко Веселиновић, Срећко Јарић и многи други се налазе у аналима нашег спорта и носиоци су Националног признања за допринос, афирмацију и развој спорта у Србији.

Честитамо свим члановима СД „Раднички“ овај велики јубилеј! Нека се године нижу и нека неки нови млади људи кроз спорт стасавају предвођени искусним стручњацима, и уз подршку заједнице, исписују нове странице историје српског спорта.