Одржавањем свечане седнице Скупштине Удружење „Звездарски еколошки центар“ – ЗЕЦ обележило је пет успешних година рада. Седници која је имала и радни карактер присуствовали су оснивачи и чланови.

Председник Скупштине  и оснивач Удружења Драган Пантелић отворио је седницу подсећањем на време оснивања и дуге разговоре које су тада водили о лошем односу према природи и угрожености животне средине, када су и одлучили да пређу са речи на дела.

Председник се у име Удружења захвалио оснивачима и члановима на преданом раду, а посебно партнерском Удружењу „Чувари заната“ и Бојани Лукић на континуираној успешној сарадњи од оснивања до данас, као и Градској општини Звездара, која је све време давала подршку.

Присутне је поздравила и Веселинка Јурић, чланица Надзорног одбора. Подељене су и захвалнице за изузетан допринос развоју Удружења, а после радног дела, у срдачној, пријатељској атмосфери, уследио је забавни део вечери уз дружење.

Као невладино, непрофитно и неполитичко удружење Звездарски еколошки центар ЗЕЦ основан је 12.2.2015. године ради остваривања циљева у области очувања и унапређивања животне средине и здравља људи.

Приликом оснивања дефинисани су циљеви Удружења који се остварују кроз едукацију грађана, а посебно деце и младих о значају очувања и заштите животне средине и окружења, организовање активности на рехабилитацији угрожених подручја, организовање еко-креативних радионица ради подизања еколошке свести и унапређења система управљања различитим врстама отпада.

Данас, када пуни 5 година, сагледавајући пројекте, активности и сав рад и труд уложен у развој Удружење може и треба да буде потпуно задовољно јер резултати говоре да су циљеве испуњени, па чак умногоме и премашени.

Бројним пројектима, хуманитарним акцијама, организацијом едукација, радионица, фестивала, изложби, трибина и другим активностима Удружење „ЗЕЦ“ обележило је и оставило значајан траг на Звездари и свом окружењу, али и у Граду Београду па чак и широм Србије. Сарадња је остварена на свим нивоима од предшколских установа до средњих и високошколских установа и државних институција.

 

За више информација у прилогу се налази преглед пројеката и активности ЗЕЦ-а  у периоду 2015-2020.

Првих 5 година Удружења ЗЕЦ