Градска општина Звездара и Београдска Филијала Националне службе за запошљавање обележиле су у среду, 21.11.2012. пет година рада Клуба за активно тражење посла у просторијама Клуба, Захумска 23а (простор Месне заједнице „Вуков споменик”).

Драгана Конаков Радовановић, директорка Филијале за град Београд Националне службе за запошљавање је, поздравивши окупљене, рекла да је за 5 година постојања Клуба за активно тражење посла на Звездари кроз њега прошло више од 1100 незапослених суграђана од којих је више од 220 добило посао, чиме се Клуб показао ефикасном мером активне политике запошљавања. План и програм рада Клуба је домаћи, тј. није преузет од земаља из окружења и базиран је на тражењу скривеног тржишта рада тако што полазници у Клубу уче како да открију скривено тржиште рада и дођу до послодавца, односно посла. Захваљујући добрим резултатима рада звездарског Клуба, од прошле године и у Канцеларији за младе постоји Клуб за тражење посла за младе до 30 година старости.

Едип Шерифов, председник Градске општине Звездара је рекао да се наша држава у претходним годинама суочавала са проблемом незапослености који ће постојати и у наредним годинама и да је за дивљење податак да је 225 људи који су кроз звездарски Клуб прошли нашло посао. То чини 21 посто свих људи који су се до сада у овом клубу едуковали, па ће Градска општина Звездара настојати да помаже рад Клуба, али и све идеје које ће утицати на смањење незапослености. Ово није једина ствар коју Општина ради са Националном службом за запошљавање, па ће крајем децембра бити организован нови Сајам запошљавања, а вероватно ће на следећој седници Скупштине ГО Звездара бити усвојен озбиљан локални план запошљавања који ће Општина подржати.

Програм обуке и рада су представиле вође Клуба.

Национална служба за запошљавање отворила је широм Србије 24 оваква клуба. Обука подразумева две недеље рада у учионици са вођом клуба, а након тога полазници још четири недеље могу да долазе у клуб и користе рачунаре и другу опрему у информационој сали.