У просторијама Волонтерског сервиса Звездаре, Булевар краља Александра 395, је у среду 14. фебруара, пред великим бројем волонтера, сарадника, донатора и функционерa Општине, обележено седам година рада Сервиса. Уз рођенданску торту и добро расположење рођендан је био прилика да се подсетимо пређеног пута, постигнутих резултата и остварених циљева.

Присутне је поздравио Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездара који је захвалио звездарским волонтерима/кама на њиховом несебичном труду и помоћи коју свакодневно пружају корисницима услуга . Истакао је да Градска општина Звездара велику пажњу поклања потребама суграђана којима је  помоћ потребна и да је Волонтерски сервис Звездаре за ових седам година то доказао својим радом. Сервис је добио више значајних награда, а о квалитету рада говори и податак да његови волентери долазе са 13 београдских општина и да је идеја волонтирања нешто што треба да, уз помоћ Града Београда, заживи и на другим београдским општинама. Милош Игњатовић  је захвалио и Радмили Урошевић, координаторка ВСЗ и Весни Петровић Урошевић, начелници општинског Одељења за друштвене делатности на ангажовању око рада Сервиса.

О свом раду у Волонтерском сервису Звездаре, позитивним искуствима са корисницима и лепоти волонтирања присутнима су говориле Радинка Милосав Сека и Гордана Јанићијевић, а у уметничком програму су учествовали Оливера Викторовић Ђурашковић, глумица и виолониста Данило Анђелковић.

Присутни су имали прилику да чују да је за протеклих седам година на Звездари било активно преко 250 волонтера у  5 дугорочних програма. У просеку, 40 волонтера месечно обезбеђује помоћ и подршку  за 250 појединаца, од тога је око 40 корисника у кућним условима. За протеклих 7 година, Сервис је реализовао око 45.000 волонтерских сати и преко  18.000 услуга помоћи и подршке. Сервису се обраћају најчешће старији, немоћни и суграђани са инвалидитетом којима треба подршка у свакодневном функционисању. Волонтерска подршка је потребна и породицама које имају децу са инвалидитетом и различитим развојним проблемима или поремећене породичне односе.“ О значају овог јединственог сервиса говоре признања: Волонтерски сервис Звездаре је национални „Шампион локалног развоја“ за 2013/14 годину, „Пријатељ здравља старијих“ за град Београд у 2016. и од децембра 2016. придружени члан националне мреже Хуманас која унапређује бригу за најстарије.