Владан Јеремић, члан Већа Градске општине Звездара задужен за комунална питања обишао је, са сарадницима, неколико локација на Звездари на којима су у току радови на побољшању комуналне инфраструктуре.

У улици Светозара Радојчића, у звездарском делу насеља Медаковић, код окретнице тролејбуса 29, са обе стране улице изводе се радови на изградњи тротоара. Тиме ће бити решен вишегодишњи проблем грађана овог дела општине, а посебно безбедности ђака који иду у школу.

Вредност радова који се реализују преко Дирекције за путеве је око 1.000.000,00 динара.

Представници Општине су затим обишли радове у улици Нине Кирсанове у којој се, на основу утврђеног програма за 2017., сачињеног са ЈКП „Јавно осветљење”, а на основу исказаних потреба грађана, поставља 13 бетонских стубова јавне расвете (на потезу од ергеле до улице Љубише Миодраговића).

Вредност радова је 1.200.000,00 динара, а њиховим завршетком ће, поред проблема безбедности, бити решен и проблем настанка дивље депоније на овој локацији.

Уследио је обилазак Малог Мокрог Луга, где је обављено асфалтирање два крака Улице Народног фронта, а затим идечјег игралишта у улици Мирослава Крлеже у Миријеву, чије се уређење реализује у оквиру пројекта јавних радова који спроводе Градска општина Звездара и Национална служба за запошљавање, а ангажована су незапослена лица са евиденције НСЗ.

Током уређења игралишта офарбане су клупе, као и дечји реквизити, очишћене риголе за одвођење кишнице и слично.

Окупљени грађани који су поздравили уређење дечјег игралишта указали су на потребу да се на овој локацији постави и кошаркашка табла, а представници Општине су рекли да ће настојати да у наредном периоду заједничком акцијом са ЈКП „Зеленило Београд“ реше и тај проблем.

Реализацијом ових радова Градска општина Звездара настоји да реши постојеће комуналне проблеме својих грађана како би у свим деловима општине постојали што бољи услови за живот.