У предновогодишњој атмосфери, у среду, 12.12.2018. године, у свечаној сали Музичке школе „Владимир Ђорђевић“, одржано је општинско такмичење за „Најраспеваније одељење“, чиме је започео циклус такмичења у оквиру програма Дечје музичке свечаности ДЕМУС 2018/2019 на Звездари.

Специфичност овог такмичења је да на њему наступају цела одељења ученика 3. и 4. разреда основне школе и то извођењем две композиције: једне изворне народе и једне дечје уметничке композиције. Обе композиције се изводе без учешћа наставника што значи да интонацију, евентуално дириговање и инструменталну пратњу током  наступа изводе такође ученици.

Према пропозицијама, жири првенствено вреднује квалитет музичког извођења – певања (интонацију, ритам, дикцију, темпо и динамику), али и сценски наступ (кореографију, костимографију и сл.).

Овогодишње такмичење је пратио стручни жири у саставу: Катарина Азањац Врачар, професорка флауте и директорка Музичке школе „Владимир Ђорђевић“,  Радмила Кнежевић, професорка виолончела и Љиљана Ранђеловић, диригенткиња Дечјег хора „Колибри“.

За титулу „најраспеванијег одељења“ такмичило се 6 школа: „Стеван Синђелић“, „Јелена Ћетковић“, „Павле Савић“, „Драгојло Дудић“, „Марија Бурсаћ“ и „Иван Горан Ковачић“.

Општи утисак жирија је да овогодишње такмичење карактерише висок квалитет наступа свих учесника, као и велики труд и ентузијазам који су деца и наставници уложили у припрему наступа.

Жири је похвалио све учеснике и њихове наставнике, уз препоруку да своје ученике припремају и за наредна такмичења: такмичења соло певача и малих вокалних састава, као и за такмичење група певача.

Имајући у виду пропозиције, жири је доделио једну прву, 2 друге и 3 треће награде:

ПРВА НАГРАДА:

ОШ „Јелена Ћетковић“, ОДЕЉЕЊЕ 4/4 (композиције: ДЕВОЈКА ЈЕ РУЖУ БРАЛА – народна песма и СЛАТКИШИ – Боро Мајданац), учитељица и наставница музике: Ивана Милкановић

ДРУГА НАГРАДА:

ОШ „Павле Савић“, ОДЕЉЕЊЕ 3/4, учитељица и наставник музичке културе: Весна Томић

ОШ „Марија Бурсаћ“, ОДЕЉЕЊЕ 4/3, учитељица и наставник музичке културе:  Весна Стојановић

ТРЕЋА НАГРАДА:

ОШ „Стеван Синђелић“, ОДЕЉЕЊЕ 4/2, учитељица: Јадранка Данојлић,   наставник музичке културе: Милош Петровић

ОШ „Иван Горан Ковачић“, ОДЕЉЕЊЕ 3/4, учитељица Драгана Аничић и наставник музичке културе: Светлана Коркановић

ОШ „Драгојло Дудић“, ОДЕЉЕЊЕ 4/3, учитељица и наставник музичке културе: Марија Миленковић

Одељење 4/4 ОШ „Јелена Ћетковић“ ће, као победничко, нашу општину представљати на градском такмичењу најраспеванијих одељења, које ће бити одржано у фебруару 2019. године.

Председница Пријатеља деце Звездаре Снежана Ђорђевић је на проглашењу резултата свим учесницима уручила награде. Сви учесници су нaграђени дипломама, књигама и слаткишима, а победничко одељење и таблет рачунаром

Организатор такмичења: Пријатељи деце Звездаре

Покровитељи: Секретаријат за спорт и омладину и Градска општина Звездара.