Иницијатива да се у околини Зуботехничке школе на Звездари поставе контејнери, јер их нема довољно или питање како да се реши проблем прљавих тротоара који остају иза кућних љубимаца несавесних власника, само су део активности ученика трећег разреда Зуботехничке школе, који су данас, 23.02.16. са својим професорима грађанског васпитања и веронауке, Мајом Врачар и Александром Лукићем, гостовали у скупштинској сали Градске општине Звездара. Тема њиховог часа била је: грађанске иницијативе и формални предлози грађана.

Током једног школског часа ученике су са радом локалне управе и комуникацијом са грађанима упознале Радмила Урошевић, пом.шефа Одељења друштвених делатности и Славица Брђовић, шефица Одсека за информисање.

Као припрема за ову посету, ученицима је послужила анкета коју су радили на територији општина на којима живе о томе колико су грађани упознати са радом општинских служби и услугама које могу добити, као и о искуствима у комуникацији са општинским службама.
И професори и ученици су се сложили да је овај вид практичне интерактивне наставе веома добар и да ће се и убудуће наставити сарадња са ГО Звездара, на чијој територији се налази Зуботехничка школа.

У Управи Градске општине Звездара очекују нове иницијативе, предлоге, критике, а и похвале рада општинских служби, јер су то на растанку пола у шали, али више у збиљи обећали младићи и девојке, који ће једног дана, кад заврше школу, можда седети у одборничким клупама општина у којима живе и мењати свет на боље.