Преко 1000 посетилаца прошетало се 24. априла кроз хол Београдске пословне школе на Звездари где су Национална служба за запошљавање, Филијала за град Београд и Градска општина Звездара, организовале Сајам запошљавања.

Више од сто ЦВ – ја примили су послодавци – звездарски привредници, који су се представили на 19 штандова.

Сајам су отворили: Зоран Вулетић, заменик председника ГО Звездара и Дејан Миљковић, заменик генералног директора Националне службе за запошљавање

Након успостављеног непосредног контакта између послодаваца који су имали потребу за запошљавањем и незапослених лица која активно траже посао, наредних дана моћи ћемо да сазнамо колико незапослених је понашло посао.

Осим звездарских привредника на сајму су штандове имале канцеларија за младе и Канцеларија за помоћ особама са инвалидитетом, као и сама Национална служба запошљавања и Опште удружење предузетника општине Звездара.

Током трајања сајма у великој сали Библиотеке „Вук Караѕић“ презентован је и нови закон о професионалној рехабилитацији и запошљавању особа са инвалидитетом о ком је говорила Тања Пријић из Министарства економиоје и регионалног развоја и Тања Бјелобрк и Момира Влајин из Националне службе запошљавања.

Присутни су се упознали са новинама које доноси овај Закон, новим обавезама и олакшицама које ће имати послодавци у односу на особе са инвалидитетом, као и са мерама активне политике запошљавања везане за Закон.

Директорка Библиотеке представила је кратком презентацијом активности ове установе, а као традиципонално добар домаћин свим учесницима округлог стола поклонила је чланске карте и позвала их да користе услуге Библиотехе.