Састанак Одбора за подизање споменика Теодору Јанковићу-Миријевском одржан је у Цркви Светог пророка Илије у Миријеву. Састанком је председавао председник Одбора Александар Ерор, председник Скупштине ГО Звездара, а присуствовали су чланови: председник Градске општине Звездара Владан Јеремић, , проф. др Зоран Аврамовић, књижевник и социолог, протојереј Милош Мићић, старешина Храма цркве Светог Илије у Миријеву и помоћник директора ОШ „Деспот Стефан Лазаревић” Марина Тодоровић.

Председник Одбора Александар Ерор је рекао да је ово први састанак Одбора, који је основала Скупштина града Београда, чији је задатак да предузме неопходне радње на спровођењу одлуке о подизању споменика Теодору Јанковићу-Миријевском. Теодор Јанковић-Миријевски је оставио неизбрисив траг у српској култури и подизање његовог споменика у Миријеву треба да помогне да се од заборава сачува његово дело.

Александар Ерор је рекао да је Скупштина ГО Звездара на седници одржаној 19.12.2019. донела Одлуку о покретању иницијативе за утврђивање назива парка у Миријеву који се налази између улица Миријевски венац, Радивоја Марковића, Грге Јанкеса и Петраркине, као и Одлуку о покретању иницијативе за постављање спомен обележја у истом парку. Донетим одлукама је  покренута иницијатива да овај парк буде назван по Теодору Јанковићу-Миријевском и да у њему буде постављено спомен обележје посвећено овом познатом филозофу, преводиоцу, педагогу и реформатору српског и румунског школства који је био пореклом из Миријева.

На састанку је одлучено да у наредном периоду Одбор изврши припремне радње за расписивање јавног позива за достављање идејног решења за подизање споменика.