У циљу припреме за почетак нове школске године у великој сали ГО Звездара у уторак, 25.08.2015. одржан је заједнички састанак председника Општине Едипа Шерифова са директорима звездарских основних и средњих школа и преедставницима других установа и инстутуција.

Састанку су, поред директора школа, присуствовали и: директорка Предшколске установе Звездара, директорка Дома здравља, руководитељка Центра за социјални рад-Одељење Звездара, начелник ОУП Звездара са сарадницима, представници Саобраћајне и Комуналне полиције и ЈКП „Зеленило Београд” и представнице Одељења за друштвене делатности ГО Звездара.

Председник општине Едип Шерифов је поздравио све присутне захвалио им се на досадашњој сарадњи и подсетио да је Градска општина Звездара, у складу са својим надлежностима, у буџету за 2015. годину издвојила 20 милиона динара за инвестиционе радове у основним школама, 3 милиона динара за унапређење безбедности у основним и средњим школама и 2.660.000 динара за унапређење безбедности саобраћаја за вртиће и основне и средње школе на територији општине.

Он је позвао директоре образовно-васпитних установа да пријаве потребе у области образовања, безбедности и спорта, јер ће у наредном периоду у Општини почети припреме за планирање буџета Општине за 2016. годину.

О безбедности деце/ученика у вртићима и школама присутне су информисали Љубо Пузовић, командир Полицијске испоставе Звездара, Василије Ђуричић, главни инспектор Управе саобраћајне полиције и Срђан Илић, шеф подручне организационе јединице Комуналне полиције Београд. Они су истакли да је стање безбедности на задовољавајућем нивоу, и да ће у наредном периоду, заједно са општинским службама и управама школа, наставити да раде на унапређењу безбедности деце на Звездари.

Директорка Дома здравља Звездара Драгана Трифуновић Балановић је посебну пажњу посветила вакцинисању деце и издавању оправдања за изостанке ученика из школа, а руководитељка звездарског одељења Центра за социјални рад Дубравка Гавриловић је указала на посебно добру сарадњу Центра са полицијом, директорима школа и Општином.

Представница ЈКП „Зеленило Београд” Љиљана Мијаиловић је директоре основних и средњих школа обавестила да ово предузеће послује по тржишним условима и да се услуге орезивања и сече стабала, одржавања зелених површина и остали послови из делокруга рада предузећа не могу обављати као донације школама. У оквиру превентивног деловања, препоручила је да се директори школа обрате захтевом да стручне службе изврше преглед школског дворишта и дају предлог мера које треба предузети.

Према информацијама добијеним од директора основних и средњих школа, све образовно-васпитне установе на Звездари су спремне за почетак школске 2015/16. године. У први разред основне школе до сада је уписано 1375 ученика, али се очекује да до 1. септембра тај број буде и већи је упис још увек траје.

За 1. септембар заказано је и свечано отварање комплетно реконструисане зграде Основне школе „Иван Горан Ковачић“. Радови на реконструкцији су трајали 6 месеци, финансирани су средствима Града Београда, а вредност радова је 115 милиона динара.

Представници Одељења за друштвене делатности најавили су бројне програме за децу и младе који се финансирају из буџета Градске општине Звездара, као и друге активности Општине у области образовања, културе, здравља и спорта у наредном периоду.

Током целе сколске 2015/16. године наставице се пракса одрзавања ових састанака у ГО Звездара