У Орловском насељу у Миријеву је у недељу, 24. јула одржан шеснаести традиционални Меморијални турнир “Душан Јовановић”, који су организовали Градска општина Звездара и Удружење Рома „Слобода”. Турнир у малом фудбалу се одржава у знак сећања на тринаестогодишњег дечака ромске националности Душана Јовановића кога су на смрт претукли скинхедси пре 19 година.

Турнир је отворио председник ГО Звездара Милош Игњатовић у присуству породице Душана Јовановића, чланова Већа ГО Звездара, председника Скупштине општине Звездара и великог броја учесника, окупљених грађана и становника Орловског насеља.

Председник ГО Звездара Милош Игњатовић је овом приликом истакао да је циљ оваквих манифестација да се уместо насиља међу младима развија и негује разумевање, једнакост и толеранција, кроз дружење, спортске и друге догађаје. „Желимо да се овако нешто никада не заборави и не понови“, навео је председник ГО Звездара.

На турниру је учествовало 20 екипа, као и две пионирске екипе у ревијалном делу из пет београдских општина: Звездара, Вождовац, Гроцка, Нови Београд и Стари град.

Турнир је протекао у фер и спортској борби и завршен је у 17 сати проглашењем најбољих екипа и доделом пехара. Треће место освојили су „Орлови“ са Звездаре, друго место припало је „Браћи“ из Рипња општина Вождовац, а прво место и пехар најбољег освојила је екипа „Дорћол“ из Старог града.