Ученицима звездарских и београдских школа, у оквиру Звездаријаде – фестивала културе младих, своја врата је 27. марта отвoрила УК „Вук Караџић“ и препустила им сцену „Александар Поповић“ да покажу сва своја умећа.

На почетку програма, присутне је поздравио Милан Поповић, председник ГО Звездара, који је рекао да му је јако драго што Општина реализује овај програм који, између осталог, за циљ има и неговање вредности у култури што рок музика јесте.

У оквиру „Рок феста“ који је данас одржан наступило је 20 бендова, који су извели ауторске песме, али и песме познатих извођача – Guns ‘n’ roses, Рибље чорбе, Адел, Осмог путника, Битлса… Наступе су имали и бендови из „Мале школе рокенрола“, која је и помогла реализацију овог програма.

Извођачи су свирали пред пуном салом УК „Вук Караџић”, а свако извођење је било пропраћено одобравањем и подршком из публике у којој су се налазили ученици/це из већег броја школа.

Жири у саставу: Катарина Азањац Врачар, директорка ОМШ „Владимир Ђорђевић”, Александар Поповић, професор хармонике у ОМШ „Владимир Ђорђевић” и Никола Бељански, рок музичар ће имати тежак задатак да одреди 3 најбоља извођача. Проглашење најбољих учесника „Рок феста” одржаће се у среду 28.03.2012. на истом месту пре почетка такмичења „Први глас Звездаре” које почиње у 11 сати.

На такмичењу „Први глас Звездаре“ наступиће 24 ученика звездарских средњих школа.
Очекују нас занимљиви наступи, а жири ће имати тежак задатак да изабере најбоље.

Улаз је слободан.