У организији Градске општине Звездара и Националне службе за запошљавање у уторак, 26. новембра у Академији пословних струковних студија Београд, Краљице Марије 73, oдржан je сајам запошљавања.

Добродошлицу присутнима пожелела је заменик председника ГО Звездара Виолета Филип која је рекла да ГО Звездара посебну пажњу посвећује промоцији запошљавања и издваја значајна средства за финансирање мера активне политике запошљавања и пружа помоћ и подршку у посредовању при запошљавању. Она се захвалила домаћину скупа, Академији пословних струковних студија и Националној служби за запошљавање на дугогодишњој сарадњи и пожелела свима који су посетили сајам да нађу неко дугорочније решење.

Руководилац за каријерно вођење и стручну праксу Академије пословних струковних студија Београд Снежана Лекић рекла је да јој је изузетно драго што се звездарски сајам запошљавања поново одржава у просторијама Академије. Она је истакла да је ово прва високошколска установа која је увела у наставу концепт дуалног образовања и да је њихова примарна мисија да образују компетентан високостручни кадар како за домаће тако и за страно тржиште рада.

Заменик директора Филијале за град Београд Националне службе за запошљавање Синиша Кнежевић рекао је да се нада да ће посетиоци сајма наћи своје место на тржишту рада а послодавци што квалитетнији кадар и да ће то и убудуће чинити у контакту са Националном службом за запошљавање.

Отварању сајма присуствовали су и чланови већа ГО Звездара Душан Игњатовић и Роберт Милићевић, секретар и заменик секретара Скупштине ГО Звездара Славко Бабић и Љиљана Филиповић и заменик начелника општинске управе Горан Јевтић.

Понуду слободних радних места представило је преко 25 послодаваца који имају потребу за  око 600 слободних радних места различитих занимања и степена стручне спреме. Незапослени су могли да успоставе директан контакт са послодавцима, представе им се и предају своју радну биографију. На штанду Националне службе незапослени и послодавци могли су да добију све информације о актуелним програмима НСЗ-а за подстицај запошљавања.