Поводом светског дана чишћења у суботу, 21.9.2019. одржана је велика акција чишћења насеља Војвода Влаховић на Звездари. Акцију под називом „Погледај око себе, покрени се!“ организовала је група грађана „Моје насеље“, уз помоћ и подршку ГО Звездара и ЈКП „Градска чистоћа“.

Акција је била изузетно успешна, окупила је велики број становника, и млађих и старијих, који су очистили своје насеље. Циљ акције, кажу станари насеља  Војвода Влаховић, био је да се придруже глобалној иницијативи и дају свој допринос чишћењем краја у коме живе.

Помоћ у механизацији и људству добили су од ЈКП „Градска чистоћа“ која је непосредно пре почетка акције испразнила све контејнере у насељу и очистила око њих а затим током акције и уклонила три депоније, опрала и очистила улице и тротоаре.

Акцију су подржали и Let’s do it Serbia, Екостар Пак, Trash изазов Србија, Jaffa cakes, СББ фондација, Не прљај. Немаш изговор, Свака лименка се рачуна – Србија и Савез извиђача Београда, Одред извиђача „Н.Х. Миодраг Миловановић Луне „ са Звездаре и Одред извиђача „Васа Чарапић“са Старог Града.