У Великој сали Градске општине Звездара, одржано је предавање о безбедности саобраћаја са интерактивном радионицом у оквиру пројекта „Безбедан мотоциклиста.

Предавању су присуствовали ученици средњих школа на Звездари – млади узраста од 16 до 19 година, а реализовао га је ЦЕРИБ, под покровитељством Секретаријата за саобраћај, Агенције за безбедност саобраћаја и Српског комитета за безбедност саобраћаја.

Присутне је у име Градске општине Звездара поздравио Зоран Вулетић, заменик председника Општине, а потом су професори Саобраћајног факуклтета Београд проф. др Милан Вујанић и проф. др Крсто Липовац ученицима причали о факторима ризика, безбедности путника на мотоциклу и важности употребе заштитне опреме с нагласком на важност заштитне кациге.

Ученици звездарских школа су добили важне информације о начину безбедне вожње мотоцикла (о одговарајућој брзини, употреби алкохола, стилу вожње мотоцикла и др.), а имали су прилику и да сазнају како се припрема мотоцикл за вожњу, како се користи заштитна опрема, како се правилно употребљава заштитна кацига и сл.).