Настављајући традицију предновогишњих дружења и даривања, Волонтерски сервис Звездаре је у четвртак 12.децембра у просторији дневног боравка Прихватилишта за одрасла и стара лица у Кумодрашкој, организовао креативну радионицу.

Са нашим суграђанима, који ће предстојеће празнике провести збринути у овој установи социјалне заштите, волонтерке Волонтерског сервиса Звездаре дружиле су се и стрпљиво израђивали новогодишње украсе, честитке и цртеже са зимским мотивима.

Креативне и веште волонтерке Сервиса- Јелена и Наташа, уз помоћ колегиница из Прихватилишта, анимирале су велики број корисника који су показали интересовање и жељу да учествују у радионици, радујући се као деца, свему што је направљено. Ускоро је дневни боравак Прихватилишта добио празнично рухо а корисници су рекли да ће чувати све што су тог дана направили.

Уз дружење је брзо протекло предвиђено време. Волонтери Волонтерског сервиса Звездаре и корисници Прихватилишта растали су се уз узајамне лепе жеље за наредну годину. Многи су рекли да је здравље свима најважније а понеки су се са сетом сетили својих породица и пријатеља са којима су изгубили контакт. Ипак, било је весело јер је сада, како су рекли, Прихватилиште њихова нова кућа и породица. На растанку домаћини су волонтере испратили познатим питањем- Када ћете поново доћи?