Нова еко радионица удружења  „Звездарски еколошки центар” – ЗЕЦ и „Чувари заната” одржана је на тему „Здрави стилови живота”.

Водитељка интерактивне еко играонице-радионице била је најмлађа  Анђелија која је у складу са  16. октобром, који је у еколошком календару  Светски дан здраве хране, показала  како да методом асоцијација кроз игру дођемо до појмова који су кључни када је ова тема у питању. Учесници радионице су од најмлађих добили одговоре на питања шта је здрава храна у данaшњем времену, шта треба да једемо и како треба да се хранимо.

Основни циљ радионица је подизање еколошке свести шире јавности и указивање на значај очувања и одбране животне средине и здравља људи и планете Земље, кроз едукативно – креативни приступ.

„Звездарски еколошки центар” – ЗЕЦ и „Чувари заната” сваког четвртка од 18-20 сати у „Клубу 503“, ул Бул. краља Александра бр. 503 на Звездари, организију бесплатне еколошке радионице под називом „Креативна одговорност – може свако јер је лако“. За све учеснике радионица обезбеђен je радионичарски материјал, заштитне маске и освежење.

Следећа радионица биће одржана у четвртак, 23.10.2020., поручују  организаторке Биљана и Бојана.