Радна атмосфера владала је на првој од шест креативних радионица уметничког кројења и шивења коjе организује Волонтерски сервис Звездаре уз помоћ удружења „Моје две златне руке“.

Тинејџерке- полазнице радионице су уз помоћ волонтерки Гоце и Драгице училе основе шивења, кројења и коришћења шиваће машине. На првој радионици препознатљиве облике добили су један несесер, торбице за ципеле, срце за шпенадле и торба направљена од старих фармерки.

Према речима координатора Волонтерског сервиса Звездаре Радмиле Урошевић жеља и циљ организовања ових радионица је да полазници науче вештине кројења и шивења које нису много компликоване али да се уједно и друже. Она је истакла да ће радионице бити настављене уколико буде интересовања.

Радионице су намењене полазницама свих генерација, пре свега тинејџеркама које ће ово лето провести код куће. Радионице су прилика да сви заинтересовани обрадују себе или неку драгу особу кад науче вештине  како да понове своју гардеробу, како од старих фармерки да направе летњу торбу или украсно јастуче, уникатним везом да понове стару тексас јакну, разним апликацијама које саме направе да освеже мајицу или кошуљу.

Прва радионица одржана је у уторак, 23.јуна а последња, шеста, биће одржана 28.јула. Због великог интересовања, радионице се од следећег уторка, 30.јуна одржавају у два термина, од 10 до 11.30 и од 12 до 13.30 часова. Потребан материјал обезбедила је општина Звездара а похађање радионица је бесплатно.