Како се носити са свакодневним проблемима које „носи“ живот са особом оболелом од неког облика деменције и посебно- како користити антибиотике у борби са бактеријама, како храна коју свакодневно уносимо треба да буде лек, како пацијенти треба да буду сарадници лекарима који брину о њиховом здрављу- то су само најважније теме о којима је било речи у среду 29.маја у просторијама ХХУ „Хлеб живота“ на радионици психосоцијалне подршке која је намењена представницима породица који брину о свом члану оболелом од неког облика деменције, а коју су партнерски реализовали Волонтерски сервис Звездаре и  ХХУ „Хлеб живота“. Највећу пажњу присутних су изазвале теме из области медицине о којима је говорила и одговарала на постављена питања др Нада Станковић, интерниста и нефролог, сарадник Програма бриге о старијима ХХУ „Хлеб живота“.

Радионица је окупила суграђане са Звездаре, и других београдских општина који су отворено говорили о својим вишегодишњим проблемима и искуствима бринући о дементним супружницима, сродницима и родитељима. Била је то прилика и за дружење, а запевало се  уз гитару сениора окупљених у певачкој групи Културно- уметничког друштва „Хлеба живота“.

Радионица је наставак активности неформалне мреже социјалних партнера који имају искуство у непосредном раду са породицама лица оболелим од деменције у оквиру годишњег „Програма помоћи и подршке породицама оболелих од деменције“.Неформалну мрежу чине Волонтерски сервис Звездаре, ХХУ „Хлеб живота“ и Удружење „Окриље“, чланице мреже ХуманаС, а који имају сталне активности и термине у којима заинтересовани могу да се јаве или дођу- сваког петка од 12 до 14 сати у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре у Булевару краља Александра 395 или путем телефона 286 44 26 као и сваке среде од 15 до 17 сати у просторијама ХХУ „Хлеб живота“ у Пожаревачкој 53 или путем телефона 2443540.

Радионицу су водиле Радмила Урошевић и Љиљана Несторовић, улаз је био слободан а учесницима су подељени поклони и користан инфо материјал.