На радионици на којој су учествовали представници Штаба за ванредне ситуације ГО Звездара и Kлуба DX Центра за права детета, одржаној 26. јуна 2019. године у ГО Звездара, разговарало се о одговорностима и начину на који Штаб функционише и начину на који би општине у Београду могле да подигну ниво информисаности дeце и младих о доступним начинима заштите у случајевима ванредне ситуације.

Овом приликом приказан је петоминутни онлајн кахут квиз о заштити деце у ванредним ситуацијама и кратак видео о посетама деце из дечијег информативно-културног сервиса ОШ „Бранко Пешић“, ОШ „Иван Милутиновић“ и Другој економској школи, у којима су деца информисала своје вршњаке о начинима заштите у ситуацијама земљотреса, поплава, пожара, клизишта и топлотног удара.

Представници Општинског штаба за ванредне ситуације, Доровољног Ватрогасног друштва Звездара и Црвеног крста Звездара изразили су спремност да предстаницима Клуба DX помогну у реализацији овог пројекта.

Ова радионица одржана је у оквиру пројекта “Права детета у политикама и пракси” који Центар за права детета реализује у партнерству са организацијом Save the children International а коју финансира Влада Шведске.