У организацији Градске општине Звездара, у суботу 4. марта 2017. године, у просторијама МЗ „Мали Мокри Луг”, одржана је трибина о подстицајним средствима у пољопривреди. На трибини су говорили члан Већа за привреду ГО Звездара Бранислав Пауновић и помоћници директора Управе за пољопривреду Београда Саво Павићевић и Драгана Стефановић.

Циљ трибине био је упознавање заинтересованих пољопривредних произвођача са условима за доделу подстицајних средстава. Град Београд је за 2017. издвојио 120 милиона динара за пољопривреду, што је три пута више него за прошлу годину. Тај новац је намењен за куповину пољопривредне механизације, субвенције за ратарство, изградњу пластеника, улагање у пчеларство и органску производњу. На овај начин Град инвестира у привредну грану која отвара нова радна места и од које у будућности можемо да очекујемо велику корист како за општину Звездара, тако и за Град Београд.

Учесници трибине одговарали су на бројна питања произвођача, а свима који желе да конкуришу за субвенције објаснили су услове и критеријуме, као и помоћ у прикупљању документације.