Поводом Међународног дана жена, Волонтерски сервис Звездаре организово је две радионице са циљем да дарује и обрадује наше суграђане свих генерација и промовише дружење, креативност и активност. Овим радионицама Волонтерски сервис настоји да скрене пажњу на важност улоге жена у животима свих нас, наших породица и целокупне заједнице као и међусобног разумевања и толеранције како би насиља, посебно над женама, било што мање у свакодневном животу. Због тога је Волонтерски сервис позвао на данашње радионице представнике оба пола, а они су се и равноправно одазвали.

На креативној радионици која је одржана у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре, Булевар краља Александра 395, волонтерке Јелена, Антонина, Сара и Зорица су помагале ученицима Основне школе „Марија Бурсаћ”, који су организовано дошли у Волонтерски сервис,  да направе оригиналне и корисне осмомартовске поклоне намењене мамама, бакама, сестрама, девојкама, другарицама… Било је ту интересантних букмаркера, вази, чинија, честитки, подметача за чаше и других употребних предмета које су њихови аутори направили и наменили за даривање. Поред креативног рада, на радионици смо се дружили и уз освежење разговарали о важности пажње које током целе године треба да посветимо једни другима, не само кад су празници.

На другој креативној радионици у Општини присутне је на виртуелно путовање у Станишиће и Бијељину водила Славица Ступарушић, новинарка „Политике” и волонтерка Сервиса од првих дана рада. Присутни су кроз фотографије и сјајно приповедање волонтерке, могли да сазнају много тога о овом, све посећенијем, месту у Републици Српској.

Научили смо да је Бијељина семберијско место, које је до почетка деведесетих било познато по ратарима и повртарима, да привлачи пажњу гостију захваљујући манастирима, највише Твани најстаријој грађевини у општини Бијељина, бањи Дворови омиљеном купалишту и етно селу Станишићи – туристичкој атракцији која се пореди са Дизнилендом.

Неизбежни део овог путовања је и прича да је једно време Јован Дучић био грађанин Бијељине у којој је живела и његова вереница Магдалена Мага Живановић, кћерка богатог бијељинског трговца. „Сведок” тог времена је оронула кућа у центру града. Многи Дучића и прелепу Магу, због њихове неостварене љубави, пореде са Ромеом и Јулијом а њихов оронуо балкон са оним у Верони.

Виртуелно путовање  је било истовремено дружење, путовање, час историје, географије, књижевности…

Славица је присутнима препоручила да пре сваког „стварног“ путовања треба да се потруде и припреме читајући историјске, географске, културне и друге занимљивости и податке за одабрану дестинацију како би доживљај на путовању био комплетан. После овог виритуелног путовања, многи су пожелели да отупутују у Бијељину.

Сви „путници“ су добили и поклон Сервиса, симболична срца која су направили волонтери на својим радионицама. Одлазећи из зграде Општине, многи су коментарисали, да је виртуелно путовање у Бијељину посебно важно пре путовања аутобусом јер је само тако упознавање са овим местом и његовим знаменитостима комплетно. Виртуелном путовању су присуствовали суграђананке и суграђани свих генерација, највише старијих.