Поводом Дана општине Звездара у СЦ „Олимп” у суботу, 17.10.2015. су одржане две спортске манифестације у којима је учествовао велики број познатих личности са Звездаре и које су привукле многобројне посетиоце.

Прво је одиграна ревијална одбојкашка утакмица познатих личности, а након тога је одржан спортско-хуманитарни пројекат „Тројка из блока“ који је реализован у сарадњи са Спортским савезом Звездара, СЦ „Олимп-Звездара“ и организацијом „Срби за Србе“.

У ревијалној одбојкашкој утакмици наступиле су познате личности са Звездаре:Бранко Падежанин (рукометаш), Недељко Јовановић (рукометаш), Вања Булић (новинар), Драган Кобиљски, Љубинко Веселиновић (бокс Раднички), Драгана Контић (кошаркашица), Александра Јоксимовић (ватерполиста), Светлана Китић (рукометашица), Станка Пејовић (бокс Раднички), Снежана Стајић (проф. физичког васпитања, Александар Кешељ (кошаркаш), Вук Радивојевић (кошаркаш), итд.

Гости су били: Иванка Милановић, Бранислав Муњић, Мирослав Живановић, Душко Антонић.

У организацији Школе кошарке Звездара (Драгане Контић) и хуманитарне организације Срби за Србе одржан је: хуманитарни турнир у брзом шутирању тројки под називом „Тројка из блока“ у коме су учествовали сви који су се пријавили пре такмичења.

Такмичење се одвијало у две категорије (млађи од 15 година и старији), а најбољи у обе категорије су награђени медаљама, пехарима и пригодним поклонима.

Сав приход од уплаћених пријава за такмичење (котизација за учешће се плаћала 200,00 динара) и остварених спонзорстава намењен је за изградњу и опремање купатила социјално угроженим породицама на територији Србије и Републике Српске.

Како су рекли организатори ово је последњи турнир „Тројка из блока” у 2015. години која је била, по броју учесника и прикупљеним средствима, најуспешнија до сада.