Спортски савез особа са инвалидитетом Београда и Друштво за спорт и рекреацију инвалида Звездара и ове године су организовали Првенство Београда у боћању које је одржано у Спортском центру „Олимп-Звездара”, улица Вјекослава Ковача 11, у уторак, 30. октобра 2018. године.

Манифестацију која је организована поводом међународне Недеље солидарности подржали су Град Београд преко Секретаријата за спорт и омладину и Секретаријата за социјалну заштиту, Градска општина Звездара и Спортски центар „Олимп-Звездара”. Догађају је у име Градске општине Звездара присуствовао Мирослав Мариновић, члан Већа ГО Звездара, а у име Спортског савеза инвалида Србије присутан је био председник Драган Јанкетић са сарадницима. Манифестацији су присуствовали и представници бројних институција и организација који су давали подршку такмичарима

Око 100 наших суграђана, оба пола, свих узраста и видова инвалидитета – деце и младих пре свега – чланова клубова и удружења, ученика школа, корисника услуга у установама социјалне, здравствене и дечје заштите са простора целог града који су надметали за звање најбољих у овој години, као и присутне госте, поздравио је члан Већа ГО Звездара Мирослав Мариновић који им је пожелео пуно успеха на такмичењу и  рекао да Градска општина Звездара поклања пуно пажње питањима у вези са особама са инвалидитетом настојећи да им константно пружа нове услуге које треба да обезбеде квалитетнији свакодневни живот припадника ове категорије становника Звездаре. „Добра вишегодишња сарадња Општине Звездара са Спортским савезом особа са инвалидитетом Београда и Друштвом за спорт и рекреацију инвалида Звездара, која ће бити настављена, даје резултате којима су првенствено задовољне особе са инвалидитетом, а то је и најважније!” рекао је Мирослав Мариновић и додао: „Када видим осмехе на вашим лицима, ведар, спортски, победнички дух, осетим ову позитивну енергију која нас окружује, заиста сам сигуран да смо урадили још једну праву ствар. ГО Звездара ће се и у наредном периоду трудити да подржи и омасови акције оваквог типа, које за циљ имају промовисање спорта, дружења и здравог начина живота.”

У конкуренцији око 40 екипа, шампионске титуле и златне медаље освојили су екипе: удружења Упик Дунав, екипа јуниора Специјалне болнице за дечију и церебралну парализу и развојну неурологију и екипа спортског удружења Победник.

Првенство које је одржано је још једном показало зашто је ово у свету најпопуларнија и најмасовнија параолимпијска дисциплина, а број учесника, приказана игра и посвећеност уверили су присутне да и у овој дисциплини, с правом, можемо рачунати на добре резултате.