У уторак,  17.децембра 2019. у згради Библиотеке „Вук Караџић“, ул. Ћирила и Методија 2  од 12,00 до 14,00 часова, биће организован  округли сто  на тему „Унапређење међуинституционалне и међусекторске сарадње као оснаживање  програма подршке и помоћи породицама оболелих од деменције“.

Скуп организује Неформална мрежа помагача породицама оболелих од деменције коју чине Волонтерски сервис Звездаре, ХХУ Хлеб живота,  и Удружење Окриље,  који су истовремено и чланице националне Мреже ХуманаС.Округли сто је наставак активности Неформалне мреже са циљем успостављања дугорочног модела подршке породицама оболелих од деменције.

На скупу ће говорити: представници Неформалне мреже Славица Станковић, др Рада Поповић и мр Радмила Урошевић као и Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности, стручњаци: Др Александра Милићевић Калашић из Градског завода за геронтологију и Факултета за комуникацију и медије, др Љубица Видић из Удружења грађана Дестигма,  др Славица Голубовић из Геронтолошког центра Београд,  др Драгана Трифуновић Балановић директорка ДЗ Звездара, Др Ирена Џелетовић Милошевић из Градског завода за јавно здравље и мр Наташа Тодоровић из Црвеног крста Србије, представници институција:  Немања Антонијевић руководилац  Градског центра за социјални рад у Београду/Одељење Звездара, Гордана Ковић из Завода за социјалну заштиту из приватног сектора Светлана Вучковић из Агенције „Нана“ и други.

Реч стручњака и препоруке са овог скупа биће прпослеђене институцијама и медијима са циљем унапређења друштвене бриге за породице које имају члана оболелог од деменције.

Улаз је слободан.