Из буџета ГО Звездара опредељена су средства за куповину спортских реквизита за основне и средње школе на територији општине, које је, после спроведене јавне набавке, Комисија за оцену програма изградње, одржавања и опремања спортских објеката и набавку спортске опреме и реквизита, равноправно поделила на 22 звездарске основне и средње школе.

После молбе упућене општини Паратеквондо клуб „Кобра“, који постиже значајне успехе и добре спортске резултате, обухваћен је овом лепом акцијом, па су по одлуци Комисије набaвљене струњаче и шведске лестве за вежбање и тренирање.

Подела је почела у понедељак, 26.12.2016. када су председник Скупштине Градске општине Звездара Александар Ерор и чланови општинског Већа Владан Јеремић, Лазо Шеган и Мирослав Мариновић посетили ОШ „Иван Горан Ковачић“, у улици Војводе Бране 18а, и уручили кошаркашке, фудбалске, одбојкашке и рукометне лопте Миомиру Драгашу, директору школе.

Александар Ерор, председник Скупштине ГО Звездара је овом приликом рекао:„Општина Звездара има праксу да у току школске године на један скроман начин помогне школама и спорту на својој територији. У току ове недеље у 22 школе, 13 основних и 9 средњих, биће подељено 110 лопти, поред тога Паратеквондо клубу ,,Кобра“ биће дате 2 струњаче и 2 рипстола за вежбе са децом са инвалидитетом.

Скупштина ГО Звездара има усвојен План развоја спорта за период 2016 – 2018. и Одлуку о задовољењу потреба и интереса грађана у области спорта, на основу којих Општина издваја средства за школски и рекреативни спорт. Буџетом за 2017. годину издвајања за спорт износе око 20 милиона динара.”

Посета осталим школама и Паратеквондо клубу „Кобра“ одвијаће се до среде по распореду који је Комисија утврдила.

Циљ ове акције је промовисање спорта и физичке активности, као и стварање здравих навика код деце у развоју.