Поводом дана медицинских сестара представници Градске општине Звездара су у уторак, 12.5. посетили Клиничко-болнички центар „Звездара”, Градски завод за плућне болести и туберкулозу и Дом здравља „Звездара” и уручили им заштитне маске, поклон Општине. Градска општина Звездара је заштитне маске добила као донацију кинеског града Ђинјуна против пандемије изазаване вирусом Корона.

Звездарске здравствене установе су посетили заменик председника ГО Звездара Виолета Филип, председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор, чланови општинског Већа Душан Игњатовић, Роберт Милићевић и Никола Војиновић, као и помоћник председника ГО Звездара Милош Булатовић.

У КБЦ „Звездара” госте из Општине су примили директор проф. др Петар Сворцан и заменик директора и председник Савета за здравље ГО Звездара прим. др Војислав Лекић који су се захвалили на поклону и који су у разговору истакли да је КБЦ „Звездара” у току пандемије изазване вирусом Ковид добро функционисала првенствено захваљујући нашој држави која је обезбедила сва медицинска средства и лекове потребне за рад и очување живота пацијената заражених овим вирусом.

У Градском заводу за плућне болести и туберкулозу, у Прешевској улици, поклон из Општине је директору прим. др Љиљана Тимотијевић, са представницима Општине уручио и председник Савета за здравље ГО Звездара прим. др Војислав Лекић. Директор Завода је представнике Општине детаљније упознала са активностима Завода у току ванредног стања, док је у Дому здравља „Звездара” поклон примила директор прим. др Драгана Трифуновић Балановић, са сарадницима, која је истакла вишегодишњу добру сарадњу са Општином која је настављена и у време епидемије изазване Корона вирусом када на Звездари и даље ради ковид амбуланта.