У препуној сали Градске општине Звездара у уторак, 17.9.2019. подељено је 106 ауто седишта малишанима са Звездаре. Ова традиционална акција одржана је у сарадњи са Агенцијом за безбедност у саобраћају и Секретаријатом за саобраћај.

У име општине Звездара, члан Већа ГО Звездара Владан Јеремић рекао је да је ово једна од најлепших акција коју општина организује и да је циљ акције да се подигне безбедност најмлађих у саобраћају. „Општина ће наставити и са овом али и другим акцијама које су намењене деци“, рекао је Јеремић.

Директор Агенције за безбедност у саобраћају Јасмина Милошевић рекла је да је број деце која гину у саобраћајним несрећама смањен у односу на 90-те када је стотине деце гинуло док сада у току године погине 4-оро деце. Она је замолила родитеље да превозе децу у ауто седиштима јер су тако најбезбеднији.

Ауто седишта родитељима малих Звездараца уручили су заменик председника ГО Звездара Виолета Филип и чланови Већа ГО Звездара Владан Јеремић, Милош Стојилковић, Роберт Милићевић и Душан Игњатовић.

Овом приликом родитељима је, кроз кратку презентацију, објашњено и како да на правилан начин користе ауто седишта како би њихова деца била безбедна током вожње.

Седишта су набављена средствима из буџета ГО Звездара и средствима која је обезбедио Секретаријат за саобраћај. Седишта за бебе за путничка возила додељују се родитељима деце са територије општине Звездара који су се пријавили и доставили тражену документацију у складу са Јавним позивом за доделу седишта за бебе/децу за путничка возила.

Ова, као и претходне три сличне акције, реализује се у складу са Законом о безбедности саобраћаја и програмом за унапређење безбедности саобраћаја на путевима на подручју Градске општине Звездара.