Општинска такмичења група певача, малих инструменталних састава и оркестара у оквиру циклуса Дечјих музичких свечаности ДЕМУС 2017/18 на Звездари,  одржана су 28. марта 2018. у Музичкој школи „Владимир Ђорђевић“.

Стручни селектор сва три такмичења била је Катарина Aзањац Врачар, професорка флауте и директорка Музичке школе „Владимир Ђорђевић“, која је похвалила све учеснике и њихове наставнике и истакла да је и поред малог броја учесника ове године, квалитет наступа био на завидном нивоу.

У складу са пропозицијама такмичења, према којима у свакој такмичарској категорији може да се додели само једна прва и више других и трећих награда, селекторка је донела одлуку да прва награда и пласман на градско такмичење припадну:

ГРУПЕ  ПЕВАЧА

МЛАЂИ УЗРАСТ

ОШ „Mарија Бурсаћ“

„Ој, Цоко, Цоко“ – народна песма из Србије

„Изнад дуге“ – Харолд Арден, Едгар Харбург

клавир: Милена Крстић, проф.музике

СТАРИЈИ  УЗРАСТ

ОШ „Десанка Максимовић“

Ој, ружице румена“ – народна песма

Dancing Queen – ABBA

клавир: Гордана Поповић, проф.музике

МАЛИ ИНСТРУМЕНТАЛНИ САСТАВИ

Једнородни

ОШ „Марија Бурсаћ“

„Српкиња“ – Исидор Бајић

Сплет народних песма из Србије, аранжман Милена Крстић

диригент: Милена Крстић, проф.музике

Мешовити

ОШ „Владислав Петковић Дис“

„Carol of the bells“ – украјинска народна песма

„Greensleeves“ –  енглеска традиционална песма из средњег века

„Тихо ноћи“ – староградска

„Пукни зоро“ – Magnifico

диригент: Биљана Јаблановић, проф.музике

ОРКЕСТРИ

Једнородни

Одељење 4/2 ОШ „Ћирило и Методије“

Француска песма – варијације – В.А.Моцарт

Птице се враћају – непознати композитор

Фијакер стари – староградска

Диригент: Дејан Гигић, проф.разредне наставе

Мешовити

ОШ „Јелена Ћетковић“

Дуње ранке – народна песма

Девојка је ружу брала – народна песма

Копенхаген полка – Thobrither

Музички моменат – Ф.Шуберт

диригент: Mирјана Мунђа, проф.музике

Група певача ОШ „Владислав Петковић Дис“ у категорији „старији узраст“ (диригент Биљана Јаблановић, проф.музике) добила је другу награду.

Катарина Азањац Врачар је нагласила да је рад са групама певача, малим инструменталним саставима и оркестрима у основним школама изузетно захтеван и честитала свим наставницима на наступима, избору композиција и педагошком раду са ученицима.

Дејан Гигић, професор разредне наставе у ОШ „Ћирило и Методије“, похваљен је за рад са својим 4/2 одељењем, које је у пуном саставу наступило у оркестру блок флаута (више од 20 ученика).

Посебна похвала и титула „апсолутних победника“ такмичења припала је оркестру Основне школе „Јелена Ћетковић“ и професорки музике Мирјани Мунђа. Професорка Мунђа је за свој вишегодишњи квалитетан рад са ученицима награђивана бројним наградама на општинским, градским и републичим такмичењима.

Организатор овог и свих такмичења у оквиру програма Дечјих музичких свечаности – ДЕМУС 2017/18 је удружење Пријатељи деце Звездаре, а покровитељи су Секретаријат за спорт и омладину Града Београда и  Градска општина Звездара.