У организацији Пријатеља деце Звездаре, под покровитељством Градске општине Звездара, 15. марта 2017. у позоришту „Пан театар“ одржано је Општинско такмичење рецитатора.

На такмичењу је учествовало укупно 76 рецитатора и то: млађи узраст – 24, средњи узраст – 23 и старији узраст – 29, из свих 12 основних и 9 средњих школа.

Наступе рецитатора оцењивао је стручни жири у саставу: Снежана Ђорђевић, песникиња и председница oрганизације Пријатељи деце Звездаре, Страхиња Савић, редитељ и Бојана Ђурашковић, студенткиња глуме.

У складу са пропозицијама, из сваке такмичарске категорије стручни жири је одабрао по 3 најбоља рецитатора која ће општину Звездара представљати на градском такмичењу које ће бити одржано у априлу.

МЛАЂИ УЗРАСТ

1. НАГРАДА – Владана Кенић 2/5 ОШ „Павле Савић“, ПРИМЕР ЗА УГЛЕД- Владан Стојиљковић, педагог: Александра Малиновић

2. НАГРАДА – Анђела Манић 4/3 ОШ „Ћирило и Методије“, ДЕДА НА ПОСЛЕДЊЕМ ПУТУ- Драгомир Ђорђевић, педагог: Слађана Ковачевић

3. НАГРАДА – Ива Ћусловић 4/1 ОШ „Десанка Максимовић“, ЗАЉУБЉИВАЊЕ-Виолета Јовић, педагог: Горана Радивојевић

СРЕДЊИ УЗРАСТ

1. НАГРАДА – Немања Миленовић 5/8 ОШ “Павле Савић“, РЕЦИТАТОРСКО ТАКМИЧЕЊЕ – Јелена Миленовић, педагог: Бојана Симоновић

2. НАГРАДА – Ива Сретеновић 8/3 ОШ “Јелена Ћетковић“, БЕСНА ПЕСМА – Драган Константиновић, педагог: Даниела Стефановић

3. НАГРАДА – Раслав Секуловић 7/2 ОШ “Павле Савић“, КЕЦ ИЗ ФИЗИКЕ – Јелена Миленовић, педагог: Бојана Симоновић

СТАРИЈИ УЗРАСТ

1. НАГРАДА – Исидора Милосављевић 4/2 Медицинска школа, ИСПОВЕСТ АНТИМОДЕРНЕ ДЕВОЈКЕ – Јелена Марковић, педагог: Јелена Матић

2. НАГРАДА – Растко Ђурић 2/2 Зуботехничка школа, ТАМНИ ВИЛАЈЕТ – Љубомир Симовић, педагог: Радмила Милановић

3. НАГРАДА – Никола Митровић 3/3 Зуботехничка школа, ЧИТАЈУЋИ КАТУЛА – Брана Петровић, педагог: Радмила Милановић

Похвале:

1. Ивана Перић 3/2, Зуботехничка школа, педагог: Радмила Милановић

2. Ања Милановић 3/1, Фармацеутско-физиотерапеутска школа, педагог: Ивана Милојевић

Уз честитке за педагошки подстицај и припрему ученика свим наставницима, препоруке жирија су да треба водити рачуна о избору песме и њеној усклађености са узрастом, полом и личношћу рецитатора, односно дозволити да ученик/ца сам изабере песму коју ће говорити.

Сви учесници Општинског такмичења добили су бесплатне чланске карте за библиотеку, а добитници награда – дипломе и књиге.