На теренима Спортског центра „Олимп” 16. априла одржан је „Дан атлетике Звездара 2011”, традиционална атлетска приредба и соколско дружење за децу од 7 до 14 година.

Прво место у екипном такмичењу атлетици освојила је ОШ „Ћирило и Методије“, друго место ОШ „1300 каплара“, а на трећем месту је ОШ „Вељко Дугошевић“.

Најбоље екипе добиле су пехаре, а по три првопласирана такмичара/ке у свим категоријама добили су медаље.

На такмичењу је учествовало свих 12 основних школа са Звездаре, као и 4 соколска друштва (из Батајнице, Смедерева, Сефкерина и Стари ДИФ) са више од 200 такмичара/ки у 14 такмичарских дисциплина (10 тркачких и 4 скакачке).

Такмичење је отворио Милош Петровић, помоћник председника Градске општине Звездара, а почасни гост је био наша атлетска легенда Фрањо Михалић.

Организатори петих јубиларних сусрета младих атлетичара су Соколско друштво „Београд III-Звездара”, Градска општина Звездара и ЈП Спортски центар „Олимп”.

Под слоганом „Вредне руке Звездаре“ чланови Демократске омладине Звездаре побринули су се да такмичење протекне у најбољем реду, а сваком учеснику уручена је гранчица врбе и звончић као симбол великог хришћанског празника „Лазарева субота“, у народу названог „Врбица“.