Међународни дан жена, традиционалним такмичењем у разним спортским дисциплинама обележиће наши суграђани са инвалидитетом у великој сали СЦ „Олимп Звездара“ у среду, 8.марта са почетком у 10 сати.

По много чему јединствена спортска манифестација која ће обухватити преко 150 учесника оба пола и свих узраста и видова инвалидитета. Како смо већ научили и претходних година ово је постала лепа традиција којој се радујемо сви у граду. Такмичари се припремају да учествују и победе, а сви остали да бедре и навијају. А све је посвећено женама.

Ово спортско дружење обухватиће учеснике из свих делова Града, децу и младе не само из школа већ и прешколских установа, као и кориснике установа социјалне и здравствене заштите, чланове удружења и организација особа са инвалидитетом који ће имати прилику да се још једном упознају и узму учешћа у бројним видовима физичког вежбања и спортских активности. Жеља је да се и овим поводом нагласи од коликог је значаја бављење спортом за развој сваке јединке и да се истакне циљ да сви суграђани а пре свега припаднице нежнијег пола буду обухваћене неким од видова физичке активности и да се оне учинe доступне свима и прихваћене од свих.

Организатори ове манифестације су Спортски савез особа са инвалидитетом Београда и Друштво за спорт и рекреацију инвалида општине Звездара, који су сe потрудили да за све припаднице нежнијег пола обезбеде пригодне поклоне а одржавање исте омогућено је захваљујући разумевању и подршци Града Београда – Секретаријата за спорт и омладину и Градске општине Звездара, па се очекује да ће и њихови представници својим присуством учинити ове сусрете још значајнијим.